(A wise old man: Philosopher in Meditation by Rembrandt, 1632) Един

...
(A wise old man: Philosopher in Meditation by Rembrandt, 1632) Един
Коментари Харесай

Вратата на мъдростта ♥ Притча за успеха

(A wise old man: " Philosopher in Meditation " by Rembrandt, 1632)

Един влъхва търсел кадърен и надарен възпитаник, който да има задоволително привички и умения, че да му съобщи знанията си, когато почине. Той събрал всички свои възпитаници и им рекъл:

- Имам проблем и желая да знам дали някой от вас може да го реши. Вижте, зад мен се намира най-голямата, тежка и солидна врата в града. Кой от вас може да я отвори без непозната помощ?

Някои от учениците просто свели глава, казусът изглеждал неразгадаем. Други изследвали вратата, разискали опцията за потреблението на лост и особеностите на материала и пристигнали до извода, че казусът е нерешим. Всички споделили, че е невероятно да създадат това, което желал мъдрецът. 

Само един възпитаник се доближил до вратата и почнал търпеливо да я изследва, ревизирал всичко деликатно, натискал я, тествал избрани места. После надълбоко въздъхнал, съсредоточил се и меко бутнал вратата. Тя се отворила без никакво изпитание, по този начин безупречно била конструирана, че било нужно едвам леко бутане.

Намерил си мъдрецът правоприемник. Обърнал се той към останалите възпитаници и произнесъл следните думи:

- Успехът в живота зависи от няколко неща и в този момент вие можахте да наблюдавате тяхното деяние. ПЪРВО - позволете на своите усеща изцяло да изследват и схванат действителността, която ви обкръжава. ВТОРО - не правете прибързани и по тази причина неправилни заключения. ТРЕТО - бъдете задоволително смели да вземете решение. ЧЕТВЪРТО - вземайки го, действайте решително и без подозрение. ПЕТО - концентрирайте се и вложете в това деяние цялата своя мощ и сила. И последно - не се бойте да сторите неточност.

Картина: A wise old man: " Philosopher in Meditation " by Rembrandt, 1632, Wikipedia

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР